あとカナダ軍が香港に応援に行った時に、日本軍に殺されるというBattle of Hong Kongも一応書いてありますが、日本軍を恨むというような感じでは書かれていません。中立的な感じで書かれています。
香港系の人たちは私のクラスにたくさん居ましたが、別に何もありませんでした。
(彼らは共産党よりほかの国の植民地のほうがいいと開き直っていました。)
The symposium will provide Social Studies teachers with concrete, supplementary, non-Eurocentric resources to support their existing curricula. These resources will also support teachers who intend to use or have been using the teacher's guide, "Human Rights in the Asia-Pacific 1931-1945: Social Responsibility and Global Citizenship" developed and published by the BC Ministry of Education in 2001.(一部抜粋)
BC州教育省にはすでにアルファと協力して2001年に作った教師用のガイドがあります。アジアの人権1931-1941
南京問題、慰安婦問題、731人体実験工場、強制労働、香港でのカナダ兵が日本軍に殺された話など、日本はアジアでホロコーストをしたとの内容満載でした。このガイドは現に高校の social studies 11, History 12, Social justice 12, Law12で使われるとあり ます。