A yeast dough is rolled out thinly, coated with butter, and then folded into numerous layers. If necessary, the dough is chilled to ease handling. The rolling, buttering, folding, and chilling is repeated several times to create a dough which is fluffy, buttery and flaky. However, not all danishes are made this way.
Danishiペイストリですよね。
違いはバターを沢山使い、パン生地を何度もロールしては冷蔵庫に入れ冷やし、を繰り返します。
(ナポレオンの作り方みたいに)
だからfluffy, buttery and flakyになるのです。
勿論味も全く違います、外見は仕上げにタマゴの白味をブラッシするから解らないかもしれないが、レイヤーが見えたらそれは本物です。普通のパン生地だけだとバターがあまり入ってないと(ほとんどない)、菓子パンみたいに直ぐちぎれます。一度食べた事あるなら解る筈。
Danishiも色々あるので一概には言えないが。ネットで調べてみて(英語)。