イタリア/フランス料理ではないですが、フレンチ風にアレンジした日本料理、とういうか、ちょっと和風のフレンチといったかんじのレストラン"en(宴)"がおいしかったです。
雰囲気もすごくいいんだけど、ジーンズで行っても恥ずかしくないような、かしこまりすぎてない感じが○です。コースの料金は覚えてないのですが、2人で前菜・サラダ・メイン2種・リゾット・デザート注文して$60(2人分)くらいでした。
Granville Street ×11th or 12th Streetあたりだったと思います。
Lumière on W.Broadwayじゃないかいな。
たぶん単品はないんじゃなかった?
シェフにおまかせコース、がんばってきてください。
以下、コピペ
This cutting-edge West Side restaurant offers contemporary French cuisine in an understated modern setting. Three- or eight-course menus change frequently and may include five-spice duck consommé, roast venison medallions with kumquat and pineapple chutney, and a Valrhona tart with rum and butter chestnuts. A separate yet sumptuous dessert menu features hazelnut mocha with double-milk ice cream mousse and coconut and kaffir lime leaf brûlée. Reservations recommended. Chef’s menu $100, with wines $150; Vegetarian menu $90, with wines $140; 12-course tasting menu $130, with wines $195.