preheat oven 160℃.
grease four hole muffine tray and line each with two strips of baking paper to make a cross pattern. (←全く何をするのか意味が分かりません)
↑うちには12ホールのマフィントレイしかないです。大丈夫でしょうか?焼くときに焼き加減が変わるから、ちゃんと4ホールのを買うべきですか?
put biscuit in the base of each hole. Place chocolate in a heatproof bowl and sit it overa saucepan of barely simmering water, making sure the base of the bowl does no touch the water. stir until chocolate has milted.
using electric beaters, beat the cream cheese, cream, and half the suger untll thick and smooth.
Beat in the egg and then the melted chocolate. pour evenly into the muffin holes and bake for 25 min or until set.
cool completely in the tray. then carefully run a small spatula or flat-blanded knife around the edge and lift out of the holes using the paper strips as handles.
refrigerate for 1 hour or until ready to serve.
meanwhile, place berries in a bowl and fold in the remaining sugar.
leave for 10-15min. or until juices form. flsvour with a little liqueur.
serve the cheesecakes topped with berries.
別の先生から今、早速メールが届き、教えていただいたことを書きます。
私の質問:
grease four hole muffine tray and line each with two strips of baking paper to make a cross pattern. (←全く何をするのか意味が分かりません)
回答:
金属製の型だと、焼いたチーズケーキを取り出す時にひっくり返さないと取りにくい=ケーキの形が崩れるため、取り出しやすいように細く切った焼き紙を十字になるようにひくと言うことです。味というより、取り出しやすくするためです。なので、シリコン型だったら、下から押して出せますからまったく必要のない手間です。(私は最近マフィン型もシリコンの物を使っています。油を塗る必要もないし、手間が省けていいですよ。ちなみにカナディアンタイヤやホームセンスで売っています。)