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No.1870
鰯(いわし)のシーズンです。
by 鰯屋 from バンクーバー 2008/08/18 08:46:15

お待たせしました。地球温暖化で海水温度も上昇し、鰯の南下も
遅れ気味です。(私の勝手な判断)
いよいよ、今年も新鮮で美味しい鰯が食べれます。
刺身、たたき、つみれ、そして勿論焼いても楽しめます。
オメガ3も沢山。体にも良いようです。
場所は、スティーブストン。行けば分かります。
船名は、Ocean Venture
日時は、8月23、24日。

Res.1 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/18 09:37:31

どこら辺に止まっている船ですか?日本語は話せますか?  
Res.2 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/18 10:18:19

Fisherman’s Warfですよね、日本語は無理ですよ。  
Res.3 by 無口 from バンクーバー 2008/08/18 11:37:31

フィッシャーマンが日本語話せなくたってイワシは買えますよ。
だってイワシ売ってる船は一箇所だけで長蛇の列だからすぐ判る。
並んでても売り切れで自分の番で買えない時もあった。
フェステバルのテントでゆっくりする前に船で売ってるイワシを先に買った方が手に入る確立大。(保冷ケース持参で)
以上過去数度出かけた体験談。  
Res.4 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/18 13:53:51

何時から販売するかご存じですか?
朝早く行けば待ち時間少ないでしょうか?
いわしの刺身食べたいです!  
Res.5 by 市場 from バンクーバー 2008/08/18 15:22:18

昨日グランビルアイランド内のマーケットの日本人魚屋さんで新鮮なイワシが売られてました。  
Res.6 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/18 15:31:59

たしか昨年はボートで5ドルで10匹くらいで買えましたが、今年は燃油高の影響が心配です。  
Res.7   from    

*** 削除 ***
Res.8 by 鰯屋 from バンクーバー 2008/08/20 20:11:22

先程、Ocean Ventureの船長から連絡が有りました。
思う様に、鰯が泳いで来ないようです。
従いまして、23日及び24日のスティーブストンードックでの、
鰯の販売は出来ないそうです。
今のところ、30日と31日の販売は予定しております。
販売は、朝8時からです。
謹んでお詫び申し上げます。  
Res.9 by うれしい! from バンクーバー 2008/08/22 07:55:14

貴重な情報どうもありがとうございます。この情報をお待ちしていました!楽しみです。  
Res.10 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/22 09:18:59

鰯は骨が多いですが、どうやって食べてますか?  
Res.11 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/22 10:12:17

こっちで取れる鰯は大きいので、骨も取りやすいです。日本のレシピで作っても骨ごと丸ごと食べるにはちょっと無理があるかな。  
Res.12 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/22 10:12:55

あとは、開いて調理して、丁寧に骨をとるかな。  
Res.13 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/23 00:46:16

いわしは生姜醤油で刺身で食べるとおいしんですよね。
私は三枚におろした後骨付きのまま薄切りにしてそのまま食べます。

 
Res.14 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/23 09:21:54

こっちの鰯をですか!?  
Res.15 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/23 17:48:47

Res.13です 残念ながらこっちの鰯はまだ見たことないです。
私の田舎では新鮮な鰯が取れるのでいつも刺身で食べていました。  
Res.16 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/23 19:58:20

瀬戸内海の小いわしは指先で裂いて骨をとりたまり醤油とわさびで食べると美味。少し塩をしたのを炭火で焼いたのもおいしい。  
Res.17 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/24 12:07:10

あの〜 バンクーバーの鰯の食べ方を知りたいのですが?  
Res.18 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/24 13:33:19

調理自体はどの鰯も同じだよ。ただ、大きいので小骨も存在感があるんで、骨後と食べるのは無理じゃないかなっていうだけ。骨の処理がひと手間余分にかかる程度。梅や生姜で煮てもいいし、新鮮なら刺身でも(小骨は丁寧にとらないといけないけど)。レシピはネットで検索すれば沢山出てくるので、お好みのものをどうぞ。  
Res.19 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/24 19:51:02

主人が魚を料理するにおいが嫌いなんで、家では調理できません。
日本食レストランでもメニューに出てくるでしょうか?
是非食べたいです。  
Res.20 by 鰯屋 from バンクーバー 2008/08/26 11:10:05

Ocean Ventureのキャプテンより連絡が入りました。

The First Annual WILD BC SEAFOOD FEST
August 30th, 2008

Richmond, BC: The first annual Wild BC Seafood Fest will take place on Saturday, August 30th between 11:00 am and 4:00 pm at the Steveston Harbour Authority Fisherman’s Park (in front of the Gulf of Georgia Cannery National Historic Site • 12138 Fourth Avenue) in the fishing community of Steveston, Richmond, BC. This is a free outdoor public event to celebrate and enjoy wild BC salmon, sablefish and sardines!


Join members of BC’s commercial fishing industry and some of BC’s most acclaimed chefs and seafood experts as they demonstrate a variety of amazing wild BC seafood recipes and provide tips on buying, storing and preparing some of our favourite wild BC seafood. Plus sample their amazing creations and receive copies of the featured recipes to savour them at home! Award-winning fishmonger from The Salmon Shop and Screaming Mimi’s in North Vancouver’s Lonsdale Quay Market, Kosta Zogaris will add much information and enthusiasm as the cooking stage MC. And special guest, Richmond Mayor Malcolm Brodie will also be present to participate on stage with Chef Jeff Van Geest.



11:30 am: Stephen Wong (Vancouver journalist, food and beverage consultant and cookbook author) will feature Asian inspired ideas for wild BC seafood creations and provide samples of his demonstrated recipe: Garlic and Chili-fried Wild BC Salmon.



1:00 pm: Jeff Van Geest (Executive Chef/Owner of Aurora Bistro, Vancouver, BC) will feature contemporary west coast ideas for wild BC seafood creations and provide samples of his demonstrated recipe: Sake Kasu & Maple-marinated Wild BC Sablefish with a Potato and Bull Kelp Omelet and Pickled Radishes.



2:30 pm: Manuel Ferreira (Owner of Le Gavroche and Senova Restaurants, Vancouver, BC) will feature Mediterranean inspired ideas for wild BC seafood creations and provide samples of his demonstrated recipe: Wild BC Sardines with Fennel Orange Salad.



Other event activities will guarantee fabulous fun and feasting for all:

· Buy wild BC salmon, sablefish and sardines directly from the fishermen at the Steveston dock;

· Buy wild BC salmon, sablefish and sardines products from seafood vendors in the park such as Seaside Marketing and Iron Maiden Seafoods;

· Sample and purchase smoked wild BC salmon, sablefish and sardine products as prepared by Classic Smokehouse (2003) Inc. of Vancouver, BC;

· Enjoy special wild BC salmon, sablefish and sardine creations for only $5 on-site as prepared by Senova Restaurant and Papi’s Restaurante Italiano;

· Receive a special reduced admission price to the Gulf of Georgia Cannery National Historic Site with every purchase during the event;

· Learn all about wild BC salmon, sablefish and sardines from members of the industry;

· Partake in the kids’ activities; and,

· Listen to the live entertainment provided by Richmond’s popular Darren Specht and the Blues-Hawks.



Wild BC Seafood Fest is presented by the Canadian Pacific Sardine Association, Canadian Sablefish Association and BC Salmon Marketing Council and proudly sponsored by major event sponsor: the BC Ministry of Environment and other event sponsors: Classic Smokehouse (2003) Inc., Gulf of Georgia Cannery National Historic Site, Lions Gate Fisheries Ltd., Parks Canada, Albion Fisheries and Richmond Review.



The Canadian Pacific Sardine Association, Canadian Sablefish Association and BC Salmon Marketing Council are non-profit, legally constituted organizations representing permit holders in the management and marketing of their respective wild BC seafood fisheries.





 
Res.21 by 無回答 from バンクーバー 2008/08/29 08:47:13

いよいよ明日ですね。お天気どうかな〜。  
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